sähköinen taloushallinto

Tilitoimistopalvelut vs kirjanpitopalvelut - Mitä eroa?

Tietotekniikan nopea kehitys on ajanut monet perinteiset tilitoimistot ahdinkoon ja moni tilitoimisto laittaakin lapun luukulle tai myy toimintansa isommilleen. Mikä yhdistää näitä perinteisiä tilitoimistoja? Varmasti moni asia, mutta keskeisin tekijä on pitäytyminen perinteissä. Tehdään kirjanpitoa ja tehdään asiat niin kuin itselle on helpointa. Se on toiminut vielä 2000-luvulla, mutta ohjelmistojen, lainsäädännön ja tiedonkulun kehitys on, varsinkin viime vuosina, ollut todella nopeaa. 

Murretaan sähköisen taloushallinnon myyttejä

Sähköisestä taloushallinnosta kuulee välillä aika villejäkin myyttejä. Kuulostaako tämä tutulta: "Minä maksan siitä, että teen kirjanpitäjän työt"? Toinen sitkeässä elävä myytti on, että sähköinen taloushallinto on kallis investointi hyötyihin nähden. Totuushan ei voisi olla erilaisempi. Murretaanpa tässä blogissa muutama myytti.

Sähköinen taloushallinto - mitä hyötyä siitä on?

"Minä oon aina teheny näin!" sanoi wanhan liiton yrittäjä ja kiikutti kasan paperia tilitoimistoon. Sinänsä homma tulee toki hoidettua noinkin, mutta tehokasta se ei ole. Millään mittarilla. Käynkin tässä blogissa läpi muutamia syitä, miksi sähköinen taloushallinto on järkevä valinta ja mitä se oikeasti hyödyttää.

Tehokkaampi kassavirta

Tehokkaan kassavirran merkitystä ei voi liikaa korostaa. Mikäli tarkoitus on kasvattaa liiketoimintaa, yksi kasvun esteistä ja hidasteista on, että rahoja seisotetaan turhaan asiakkaalla.

Myyntilaskutus tehokkaammaksi

Myyntilaskutus. Tuo juhlapäivä, kun uuden myyntilaskun saa lähettää maailmalle. Käyn tässä blogissa läpi, miten pienillä muutoksilla myyntilaskutuksesta saa enemmän irti ja nopeammin rahaa. Mitä nopeammin raha tulee, sitä parempi kassavirta. Mitä parempi kassavirta, sitä paremmin valmius reagoida huonoihin aikoihin tai menoihin.

Tilaa aihepiirin sähköinen taloushallinto RSS-syöte