tilitoimisto

Tilitoimistopalvelut vs kirjanpitopalvelut - Mitä eroa?

Tietotekniikan nopea kehitys on ajanut monet perinteiset tilitoimistot ahdinkoon ja moni tilitoimisto laittaakin lapun luukulle tai myy toimintansa isommilleen. Mikä yhdistää näitä perinteisiä tilitoimistoja? Varmasti moni asia, mutta keskeisin tekijä on pitäytyminen perinteissä. Tehdään kirjanpitoa ja tehdään asiat niin kuin itselle on helpointa. Se on toiminut vielä 2000-luvulla, mutta ohjelmistojen, lainsäädännön ja tiedonkulun kehitys on, varsinkin viime vuosina, ollut todella nopeaa. 

Mitä tekee sparraava tilitoimisto?

Jos olet sitä mieltä, että tilitoimiston päätoiminen tehtävä on jaotella kuitit mikä millekin tilille, tämä blogi voi olla raskasta luettavaa. Toki tämä blogi voi myös avata silmiä siinä tapauksessa. Tässä kirjoituksessa avaan tarkemmin, mitä tarkoittaa sparraava tilitoimisto ja mitä ihmeen hyötyä tilitoimiston asiakkaalle tuo tuollainen outo muotisana oikeasti tuo.

Tein itse ja säästin - Vai säästinkö sittenkään?

Välillä kuulen neuvottavan, että kannattaa itse tehdä niin paljon kuin voi, jotta kulut pysyvät kurissa. Pysyyhän ne, toki, mutta itse ainakin löydän paljon parempaa käyttöä ajalleni, kuin tehdä puolivillaista jälkeä, jonka ammattilainen tekisi puolessa ajassa.

Tilitoimiston valinta - Osa 4: Tietoturva

Tietoturva. Asia, johon herätään kun vahinko on jo tapahtunut. Ja sitten lähdetään kalliille paniikkiostoksille. Oli kyse mistä tahansa, korjaaminen jälkikäteen on aina kalliimpaa, kuin tehdä kerralla hyvä. Sama pätee myös tietoturvaan. Tässä blogissa kerron muutaman vinkin, miten tietoturvaa voi parantaa ja minkälaisia uhkia tilitoimiston tietoturvaan kohdistuu, jos niistä ei ole huolehdittu. Neuvon myös, mitkä asiat tietoturvan kannalta kannattaa sopimukseen vaatia!

Halpa kirjanpitäjä voi tulla yllättävän kalliiksi

Todetaanpa tähän heti alkuun yksi tosiasia - markalla saat markan asioita. Tilitoimiston ja kirjanpitopalveluiden ei tietenkään tarvitse maksaa omaisuuksia, mutta halpa voi tulla yllättävän kalliiksi. Tässä blogissa käsittelen muutamia asioita, mihin tilitoimiston hinnoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota ja mitkä asiat pitäisi pistää hälytyskelloja soimaan.

Tilitoimiston valinta - Osa 2: Skaalautuvuus

Moni ei ehkä tule edes ajatelleeksi skaalautuvuutta, tilitoimistoa valitessa. Se on ihan ymmärrettävää, mutta skaalautuvuuteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Pieni pysyy pienenä, mutta iso muuntautuu ja joustaa helposti molempiin suuntiin. Mitä skaalautuvuudella tässä sitten tarkoitetaan? Lue lisää, niin avaamme syitä, miksi skaalautuva tilitoimisto on yksi hyvä valintakriteeri.

Tilitoimiston valinta - Osa 1: Verkostot

Tilitoimiston valinnassa tulisi painaa hintaa enemmän moni muu asia. Silti liian usein tilitoimistot nähdään ehkä vähän mysteerisinä ja pakollisina pahoina. Yli-innokkaina kirstunvartijoina tai ihmiskontakteja pelkäävinä nutturapäinä. Totuus on kuitenkin 2020-luvulla ihan toinen. Osaavan ja palvelevan tilitoimiston valinta voi joskus olla yrityksen toiminnan kannalta se pelastava toimenpide.

Verosuunnittelu - Uhka vai mahdollisuus?

Jokainen meistä verosuunnittelee, osa tiedostamatta, osa tiedostaen. Eikä siinä mitään, verosuunnittelu on sallittua ja jopa suotavaa. Mikä ei ole sallittua, on verosuunnittelun lähisukulainen, ilkeä sisarpuoli nimeltä veronkierto. Näillä kahdella on ero. Siinä missä toinen tähtää mahdollisimman edulliseen verotukseen sallituin keinoin, toinen on tulojen peittelyä keinoilla millä hyvänsä.

Verosuunnittelun idea on tutkia ja miettiä erilaisten vaihtoehtojen veroseuraamuksia, mutta kuitenkin täysin lain sallimissa rajoissa. 

Mistä tilitoimiston hinta muodostuu? Opas taloushallinnon palveluiden hinnoittelusta

Kirjanpidon hinnoittelu on taloushallinnon alan ehkä se villeistä villein länsi. Harvassa on yhtenäinen hinnoittelu ja se tekee vertailun vaikeaksi. Tässä blogissa avaan meidän hinnoittelumallia sekä yleisimpiä käytettyjä hinnoittelun malleja.

Tilaa aihepiirin tilitoimisto RSS-syöte