Sähköinen taloushallinto

Tilitoimistopalvelut vs kirjanpitopalvelut - Mitä eroa?

Tietotekniikan nopea kehitys on ajanut monet perinteiset tilitoimistot ahdinkoon ja moni tilitoimisto laittaakin lapun luukulle tai myy toimintansa isommilleen. Mikä yhdistää näitä perinteisiä tilitoimistoja? Varmasti moni asia, mutta keskeisin tekijä on pitäytyminen perinteissä. Tehdään kirjanpitoa ja tehdään asiat niin kuin itselle on helpointa. Se on toiminut vielä 2000-luvulla, mutta ohjelmistojen, lainsäädännön ja tiedonkulun kehitys on, varsinkin viime vuosina, ollut todella nopeaa. 

Laskujen rahoitus vai laskujen myynti?

Vaikka laskutuspäivä onkin aina pieni juhlapäivä ja laskun lähetys pienen ylävitosen paikka, raha ilmestyy tilille joskus myöhemmin. Sille rahalle todennäköisesti olisi käyttöä nyt eikä viidestoista päivä (pun intended). Vaihtoehtoina on kinuta rahaa ennakkoon, odottaa tai myydä saatavat osittain tai kokonaan. Tässä kirjoituksessa käydään läpi eroja näiden kahden vaihtoehdon välillä sekä mitä hyötyä niistä on. Kun puhutaan laskujen myymisestä, puhutaan käytännössä factoring-rahoituksesta

Budjetointi vs ennustaminen - Vai molemmat?

Maailma, liiketoiminta ja työtavat muuttuvat nopeammin kuin koskaan. Tarvitaanko enää budjetointia? Lyhyt vastaus: Kyllä tarvitaan. Mutta lue nyt kuitenkin blogi loppuun, niin kerron miksi ja miten budjetointi tukee esimerkiksi päätöksentekoa ja liiketoiminnan kasvua.

Pidempi vastaus: Ehdottomasti tarvitaan. Budjetointeja on erilaisia ja lisäksi rinnalle, ei tilalle, on tullut myös ennustaminen. Miten nämä kaksi eroavat toisistaan ja miten ne tukevat toisiaan? Siitä lisää kohta

Miten työajanseuranta voi parantaa laskutusta?

Vuoden 2021 alusta on tullut voimaan uusi työaikalaki, jonka mahdollisuuksista myös bloginkin kirjoittelimme. Voit lukea blogin täältä. Tässä kirjoituksessa asiaa tarkastellaan toisenlaisesta kulmasta; nimittäin miten työajanseuranta voi lisätä ja tehostaa laskutusta ja työaikaa.

Murretaan sähköisen taloushallinnon myyttejä

Sähköisestä taloushallinnosta kuulee välillä aika villejäkin myyttejä. Kuulostaako tämä tutulta: "Minä maksan siitä, että teen kirjanpitäjän työt"? Toinen sitkeässä elävä myytti on, että sähköinen taloushallinto on kallis investointi hyötyihin nähden. Totuushan ei voisi olla erilaisempi. Murretaanpa tässä blogissa muutama myytti.

Laskutuksen uusi aika on täällä

Laskutuspäivä = juhlapäivä. Tavallaan kyllä, mutta siitä on vielä matkaa siihen, että rahat ovat tilillä - jos ovat. Mitäpä, jos siirtyisimme laskutuspäivä - ajattelusta naksun verran vuoteen 2020 - joka päivä voi olla laskutuspäivä. Joka päivä kannattaa laskuttaa, jos siihen on mahdollisuuksia.

Mitäs, jos voisitkin saada työn laskutettua sillä sekunnilla, kun työ on valmis ja saisit vielä rahat viimeistään seuraavaksi päiväksi? Unelmaa? Ei - mahdollisuus.

Sähköinen taloushallinto - mitä hyötyä siitä on?

"Minä oon aina teheny näin!" sanoi wanhan liiton yrittäjä ja kiikutti kasan paperia tilitoimistoon. Sinänsä homma tulee toki hoidettua noinkin, mutta tehokasta se ei ole. Millään mittarilla. Käynkin tässä blogissa läpi muutamia syitä, miksi sähköinen taloushallinto on järkevä valinta ja mitä se oikeasti hyödyttää.

Tehokkaampi kassavirta

Tehokkaan kassavirran merkitystä ei voi liikaa korostaa. Mikäli tarkoitus on kasvattaa liiketoimintaa, yksi kasvun esteistä ja hidasteista on, että rahoja seisotetaan turhaan asiakkaalla.

Myyntilaskutus tehokkaammaksi

Myyntilaskutus. Tuo juhlapäivä, kun uuden myyntilaskun saa lähettää maailmalle. Käyn tässä blogissa läpi, miten pienillä muutoksilla myyntilaskutuksesta saa enemmän irti ja nopeammin rahaa. Mitä nopeammin raha tulee, sitä parempi kassavirta. Mitä parempi kassavirta, sitä paremmin valmius reagoida huonoihin aikoihin tai menoihin.

Miten tilitoimisto voi kasvattaa liiketoimintaasi?

Tilitoimisto. Paperia, mappeja ja kaappeja täynnä lisää paperia. Sellainen mielikuva valitettavasti vieläkin vuonna 2020 osalla on. Totuus on kuitenkin ihan toista. Tämän päivän tilitoimisto nimittäin toimii saumattomasti joko ulkoisena talousjohtajana tai kokonaisena talousosastona. Kaukana takana on ajat, jolloin tilitoimistosta haettiin se pakollinen paha kirjanpito, ei muuta.

Modernit tilitoimistot nimittäin tuovat rahaa yritykseen siinä missä myyjätkin. Tässä muutamia syitä, väitteen tueksi:

Tilaa aihepiirin Sähköinen taloushallinto RSS-syöte