Kirjoitettu
Verkkolaskulakiuudistus

Kevät 2020 on ollut yrityksille monella tapaa mielenkiintoista, epätietoista ja jopa pelottavaa aikaa. Kaiken korona-uutisoinnin ja tilinpäätöskiireiden keskellä, verkkolaskulaki on astunut voimaan 1.4.2020 alkaen.

Verkkolaskulakiuudistus on syytä ottaa tosissaan ja siihen on syytä varautua, sillä se on osittain pakottavaa lainsäädäntöä. Jos sinulla ei ole vielä sopivaa laskutusohjelmaa, jatka lukemista!

Mitä uusi verkkolaskulaki tarkoittaa?

Vuoden 2020 huhtikuusta lähtien, yritykset voivat vaatia laskuttajalta laskun sähköisessä muodossa. Tässä tapauksessa sähköinen muoto tarkoittaa verkkolaskua, joten esim. sähköpostin liitteenä toimitettava PDF-muotoinen lasku ei ole verkkolaskulain edellyttämässä sähköisessä muodossa.

Verkkolaskulakiuudistus ei kuitenkaan koske alle 10 000 € liikevaihdon yrityksiä tai pelkkää kuluttajakauppaa (B2C) tekeviä yrityksiä.

Mitä teen jos minulta pyydetään lasku sähköisessä muodossa?

Varmista, että käytät sellaista laskutusohjelmaa, jolla on mahdollista lähettää laskut verkkolaskuna, Finvoice 3.0 - muodossa. Kuopion ykköstilien käyttämistä taloushallinnon ohjelmistoista jokainen pystyy toimittamaan laskut verkkolaskujen lisäksi myös PDF- ja kirjepostina.

Lisäksi Kuopion ykköstilit tarjoaa asiakkailleen ilmaisen laskutussovelluksen, KTI Managerin, jonka avulla teet laskut helposti internet-selaimessa.

Verkkolaskun hyötyjä

Verkkolaskulakiuudistus ja verkkolasku ylipäätään, tarjoaa monta hyvää syytä siirtyä paperisesta laskutuksesta ja taloushallinnosta sähköiseen suuntaan.

  • Laskut ovat perillä vastaanottajalla heti
    • Tämä on tärkeää, mikäli laskun vastaanottaja on iso yritys tai julkinen sektori, sillä laskujen käsittelyajat ovat usein pitkiä
  • Ei pelkoa laskujen häviämisestä
  • Verkkolaskun käsittelyyn ei vaadita manuaalisia toimenpiteitä
    • Ajan- ja kustannusten säästö

Kannattaa myös huomioida, että mikäli vastaanottaja haluaa laskun verkkolaskuna, on heillä silloin käytössään sähköinen ostolaskujen kierrätys. Se nopeuttaa laskujen maksatusta ja perillemenoa, verrattuna kirjepostiin.

Kysy meiltä lisää, autamme mielellämme!

Lisää luettavaa sinulle

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat kirjoitukset samasta aihepiiristä:

Blogissa annetaan vinkkejä, miten myyntilaskutusta saa tehokkaammaksi ja sitä kautta yrityksen taloutta ja kassankiertoa parempaan kuntoon.
Tässä blogissa kerrotaan perintälaista mahdollisimman tiivistetysti ja yksinkertaistetusti.